SUUNNITTELU

suunnittelu2.jpg

Kaikki suunnittelu alkaa asiakkaan ideasta. Laita oma ideasi paperille ja tule käymään niin katsotaan yhdessä mikä olisi juuri sinulle paras tapa edetä hankkeessasi.

 

Idea saadaan jalostettua melko nopeasti ensimmäisiksi luonnoksiksi, joissa on jo asiat mittakaavassa ja suunnilleen paikoillaan. Näitä luonnoksia voidaan hioa siihen kuntoon, että niillä voidaan esim. pyytää tarjouksia tai käydä kunnan rakennustarkastajan juttusilla esittelemässä omaa rakennushanketta ja kysyä viranomaisen mielipidettä asiasta.

 

Suunnittelua voidaan jatkaa aina rakennuslupakuviin saakka. Rakennuslupaa varten tarvitaan asemapiirros, pohjakuva(t), leikkaus ja julkisivukuvat.

 

Seuraava vaihe on perustussuunnittelu. Olen tehnyt perustussuunnitelmat yli 600 omakotitaloon, vapaa-ajanasuntoon, autotalliin jne. Rakensitpa talopakettitalon tai kokonaan pitkästä, perustussuunnittelu on samanlainen prosessi. Talotehtaat toimittavat omiin kohteisiinsa perustuksen mittapiirroksen ( joka ei siis ole perustussuunnitelma! ) jonka avulla perustussuunnittelija tekee perustussuunnitelman. 

 

Rakennesuunnittelu on taloprojektin laajin suunnittelutyö. Rakennesuunnitelmiin kuuluvat perustuksien lisäksi kaikki seinien, väli- ja yläpohjien suunnitelmat leikkauksineen ja detaljeineen. Talopaketeissa tämän hoitaa talotehdas. Kaikki rakennesuunnitelmat, myös perustussuunnitelma hyväksytetään rakennusvalvonnassa.